Русе ще отбележи Съединението на България с тържествена церемония

На 6 септември, понеделник, от 11 ч., Община Русе кани русенци и гости на града на тържествена церемония по полагане на венци и цветя в чест на 136-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

Церемонията, водена от актьора от ДТ „Сава Огнянов“ Ивайло Ненов, ще се проведе на пл. „Ал. Батенберг пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война. Ще бъде строен почетен караул, а Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев ще изпълни тържествена музика.

Празнични слова ще произнесат областният управител Борислав Българинов и кметът на Община Русе Пенчо Милков, а Н.В.Пр. Русенският митрополит Наум и свещеници от Русенската митрополия ще отслужат заупокойна молитва за загиналите и благодарствен молебен в чест на празника.

В края на церемонията всички желаещи ще имат възможност да положат цветя на паметника, като представителите на официални институции, политически партии и други организации, които имат желание да поднесат свой венец, следва да заявят желанието си писмено на pr@mayor-ruse.bg.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)