Все повече млади хора избират практика в институциите

Животът

02-09-2021, 10:00

Снимка:

Област Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стряскаща тенденция: С по 3000 души на година се топи област Русе

Петокурсничката по „Право“ от Русенския университет „Ангел Кънчев“ Сонгюл Чауш започна стаж в Областна администрация – Русе от днес. Тя бе посрещната от Борислав Българинов, който я увери, че е избрала правилното място и макар само в рамките на месец, тя ще получи много добра практическа подготовка, тъй като ще има възможността да работи по реални казуси. „Тук работят отлични професионалисти, които освен това са силно мотивирани да предават знанията си на по-младите. Разчитам и на Вашата всеотдайност и амбициозност. Задавайте въпроси и се учете, затова сте тук.“, каза още Българинов.

Сонгюл е получила средното си образование във Варна, а в свободното си време обича да рисува и да чете книги. Както самата тя споделя, не се примирява с общоприетото и сигурно неслучайно сред любимите ѝ автори е Джордж Оруел. Дори сега чете „1984“, а любима поне на този етап ѝ остава „Фермата на животните“. Друга книга, която обожава, е „Малкият принц“. Лириката също е в кръвта ѝ и като ученичка е пробвала да пише стихотворения.

Сега нейните интереси са по-различни и са насочени към гражданското и административното право. Винаги е смятала, че това е нейното поприще, но пък няма роднини, които да практикуват тази професия.

Стажът се провежда под егидата на Министерски съвет и е част от Централизираната кампания за студентски стажове в държавната администрация за настоящата година. Успешно приключилите стажа няма да получат заплащане, но в практиката си те получават сертификат.

Припомняме, че преди няколко седмици други две стажантки Алев Али и Пламена Касърова, също възпитанички на Русенския университет, приключиха юридическия си стаж в Областната управа в крайдунавския град. За последните 4 години Областната администрация винаги е участвала в подобен род инициативи, а ръководството на администрацията продължава да работи активно за реализацията на младите хора. От 2017-а насам Областна администрация Русе е осигурила временна заетост на повече от 40 души по различни местни и национални програми. Сред тях са „Старт на кариерата“, „Квалифицирани кадри за бизнеса“, Регионална програма за заетост, „Крос – Би“ и още много други, като при възможност специално внимание е отделяно и на обучението и заетостта на хората с увреждания. По този начин ръководството на администрацията демонстрира и своята висока социална отговорност. Тенденцията е красноречива, че все повече млади хора избират да стажуват в Областна администрация – Русе.

По-подробна информация може да бъде намерена на следния уеб адрес: http://staj.government.bg/.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)