Общината и доставчиците на социални услуги обсъдиха новите здравни мерки

Животът

02-09-2021, 09:00

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Община Русе отново предоставя безплатни компостери на гражданите

Ръководството на Община Русе и неправителствените организации, доставчици на социални услуги, обсъдиха мерките, свързани с повишаващия се брой заболели от COVID – 19, и реализацията на проекта „Патронажна грижа + в Община Русе“.

След преброяването на населението, което ще се проведе между 7 септември и 3 октомври ще се изготвят анализи на потребностите от социални услуги от всяка община. На срещата беше наблегнато на лицензирането на частните доставчици на социални услуги и изготвянето на Карта на социалните услуги.

Представена беше и дейността по „Превенция на разпространението на COVID-19 в социалните услуги, делегирани от държавата дейности в община Русе“, която се реализира по проект „Патронажна грижа + в Община Русе“. Това включва всички държавно-делегирани социални услуги, обхващащи 1132 потребители и 485 лица, наети в тях да ги обгрижват за които ще бъдат осигурени лични предпазни средства. Въведени са мерки за дезинфекция на сградите, като за целта са наети 130 души. Ще бъдат закупени различни технически средства за подобряване ефективността на предоставените социални услуги - бактерицидни лампи, термометри, пулсоксиметри. За преминаване в дистанционен режим на работа, ще бъдат осигурени и компютърни конфигурации, лаптопи, таблети, рутери и периферни устройства за настолни компютри. За спазване на противоепидемичните мерки ще бъдат разделяни помещения.

На срещата бе взето решение за продължаване на доброто сътрудничество при прилагането на законодателството в сферата на предоставяне на социалните услуги.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)