Кутия за дарения очаква желаещите да подкрепят каузата на Общинския приют

Животът

01-09-2021, 12:44

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

118 кучета от търновския общински приют са осиновени от началото на годината

Всеки, който желае да подкрепи Общинския приют в грижата му за безстопанствените животни и откриването на нов дом за тях, вече може да направи дарение директно на място.

Активната работа на служителите и доброволците в приюта продължава, като в изпълнение на Програмата за намаляване популацията на бездомните кучета на Община Русе през месец юли от улицата са прибрани 65 кучета и 12 котки. Извършени са кастрации на 39 кучета и 5 котки, а доброволци и организации са предоставили дарения за близо 5 хил. лева във вид на суха храна, лакомства и постелки.

Традиционно висок се запазва и процентът на осиновените животни, като голяма част от тях са намерили своя нов дом извън България.

Припомняме, че гражданите имат възможност да чипират и кастрират своите любимци в амбулаторията на приюта напълно безплатно.

Русенци могат да изберат своя домашен компаньон от животните, настанени в приюта. Осиновяването е напълно безплатно, а обитателите му са кастрирани, обезпаразитени и ваксинирани. Собствениците ще получат своя нов приятел с ветеринарно-медицински паспорт и поставен микрочип.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов