Започва въвеждане на обучение по роботика, виртуална и добавена реалност в русенските училища

Животът

01-09-2021, 08:00

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Деца от центрове за настаняване започнаха курс по електроника и роботика

Осигуряването на обучение по роботика, виртуална и добавена реалност в Русе е на път да се случи. То ще се извършва в т. нар. STEM центрове, в които учениците ще намират практическо образование чрез модерни технологии и иновативни методи за преподаване.

Програмата и предложените дейности по осъществяването на този проект бяха представени неотдавна на директорите на училищата от областта и срещнаха подкрепа от тяхна страна. Обучението по роботика е насочено към учениците от 3-5 клас и ще се осъществява безплатно. Ще бъдат осигурени и обучени допълнителни лектори, ако училищата не разполагат с такива, както и роботи и техника, там където няма STEM центрове.

Община Русе е и в напреднала фаза на разговори с бизнес инкубатори за допълнителни часове по виртуална и добавена реалност.

Проектът се извършва съвместно с РУ „Ангел Кънчев“ и Центъра за подкрепа за личностно развитие – Център за ученическо техническо и научно творчество (ЦПЛР – ЦУТНТ-Русе) и следва националните политики, свързани с изграждането на STEM обучение и дигитализация на образователния процес.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов