Пето място за Ерджан Весков на Европейското първенство по вдигане на тежести за кадети

Русенецът Ерджан Весков се класира на пето място в продължаващото в полският град Чеханов Европейско първенство по вдигане на тежести за кадети и кадетки до 15 и 17 години. Младият тежкоатлет се състезаваше в категория до 55 килограма и записа общ двубой от 195 килограма в двете движения. В първото движение изхвърляне Ерджан Весков записа три последователни успешни опита на 80, 85 и 90 килограма. В движението изтласкване, русенецът започна с успешен опит на 100 килограма, който беше последван от още един на 105 килограма. В третия си опит на подиума обаче не му достигна много малко за да изтласка 110 кг.

Ерджан Весков е състезател на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе и тренира под ръководството на треньорите Кръстина и Радослав Атанасови. В момента е ученик в Спортно училище „Майор Атанас Узунов“. Участието на Европейското първенство за кадети беше неговият дебют на международен подиум.

На 23 август на подиума излиза последният представител на русенската школа по вдигане на тежести. Рени Русева ще състезава в категория до 55 кг при кадетките до 17 години.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов