Форум за проблемите и перспективите пред Русе и региона организира областният управител

Животът

22-08-2021, 12:43

Снимка:

Област Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Българинов пред Fanatik.ro: Страната ни има какво да предложи на румънските туристи

Форум относно проблемите и перспективите пред Русе и региона организира областният управител Борислав Българинов. Инициативата ще се проведе днес от 10.00 часа в Зала 1 на Областната администрация в крайдунавския град. Сред темите, които ще бъдат разисквани, са създаването на нов гранично контролно-пропускателен пункт на територията на „Пристанищен комплекс – Изток“, който да обслужва ферибота между Русе и Гюргево след пускането му в експлоатация, адекватното управление на трафика от тежкотоварни камиони и съответно обособяването на места за изчакване и почивка за шофьорите на тирове при излизане от страната, както и изграждането на втори мост над река Дунав в района. Специално внимание ще бъде отделено и на състоянието на образованието в Русенско, както и на най-актуалните демографски данни. Дебатът ще включва още въпроси, свързани със замърсяването на въздуха в промишлените зони, състоянието на инфраструктурата и други актуални теми, пред които гражданите на областта са изправени ежедневно. По време на срещата се очаква да бъде представен  анализ на досегашната ситуация и предприетите настоящи мерки за ограничаване на пандемията от Covid-19. Ще се обсъди и хода на ваксинационната кампания.

„Считам, че диалогът между местни, регионални и национални властимащи е особено необходим в настоящата динамично променяща се социално-икономическа ситуация. Приоритизирайки предизвикателствата, сме длъжни да търсим ефективните отговори за тяхното най-оптимално разрешаване.“, коментира Борислав Българинов.

Форумът ще се проведе под мотото „Консолидиране визията за просперитета на област Русе по ключови за бъдещето ѝ развитие въпроси“ и на него се очаква да присъстват народни представители, както и представители на местната и държавна власт от региона.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов