Второ пълнолуние във Водолей посрещаме днес

Пълнолунието на 22 август 2021 г. ще се състои в 15:03 ч. когато Луната в 29 ° във Водолей се противопоставя на Слънцето на 29 ° в Лъв. През 2021 г. това е вече второ пълнолуние във Водолей, предишното беше на 24 юли в този зодиакален знак, припомня астрологът Ивелина Рускова във Фейсбук страницата си.
По думите й, това е доста рядко явление, когато в един и същ знак две пълни луни се случват за една година.
Можем да очакваме, че това небесно събитие ще ни донесе нещо положително, защото Луната е във връзка с Юпитер - великия благодетел на Зодиака и планетата на късмета. Добра новина, добри шансове, дългоочаквано пътуване, разрешаване на трудна или объркваща ситуация - това са възможните изрази на нейното въздействие.
Най - вече астрологичните влияния ще засегнат представителите на неподвижния кръст на Зодиака: Телец, Лъв, Скорпион, Водолей.
Сатурн е диспозитор на августовското пълнолуние, образува хармонични аспекти с Венера във Везни и оста на лунните възли - още едно указание за положителния характер на промените.
Трябва обаче да се помни, че Сатурн не одобрява прибързаността. Всичко, до което се докосне, се движи бавно напред, така че не трябва да насилвате нещата. Оставете ги да поемат по своя курс.
Тъй като Водолеят е знак, гледащ към бъдещето, може да възникнат далечни планове. Но преди да продължите с тяхното изпълнение, трябва да се сбогувате с нещо в миналото: да завършите бизнес проект или може би личните отношения ще приключат.
Нещо свършва, защото пълнолунието бележи кулминацията и прехода към времето на завършване, освобождавайки се от старото, от това, което вече се е изчерпало.
Един етап от живота е към своя край и е време да помислим за нови перспективи.
Въздействието на пълнолунието в знака водолей поражда за някой зодии сложни емоции, които трудно ще бъдат контролирани. Като резултат можем да очакваме напрежение в отношенията, а също така и тревожност, предизвикана от скрити страхове.
Хубаво е, ако успеем три пъти да премерим преди да предприемем каквото и да е било действие.
Ако започнете да ставате раздразнителен, означава че трябва да отстъпите и да се отпуснете. В противен случай ще изгубите самообладание и ще започнете да се държите ирационално.
Ако не успеете да се успокоите е добре да насочите енергията в нещо полезно, като например да почистите дома или да отидете на разходка.
Наслаждавайте се на това прекрасно пълнолуние. То ще ни помогне да координираме по-добре своите желания и намерения, да ги подредим, спрямо общата картина на действителността, така че да успеем да реализираме своите таланти и своя потенциал.
Не се препоръчва да планирате преговори, важни срещи, пътувания. Най-добре е да се занимаете с обикновени и рутинни дела.
Хубаво е да отделите време за медитация, което ще помогне да се осмислят миналите събития и да се направят планове за бъдещето, препоръчва още астрологът Ивелина Рускова.


Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов