Над 500 са активните случаи на COVID-19 в Русенско

С над 200 се увеличиха активните случаи на COVID-19 за по-малко от седмица в Русенско, това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. Вече болните от коронавирусна инфекция в региона достигнаха 503, като за изминалото денонощие заразените са 69. 46 от тях са от община Русе. Девет заразени през вчерашния ден има в Бяла, шест във Ветово, по трима в Две могили и Иваново, както и двама в Сливо поле. Без нови случаи на коронавирус са населените места от общините Борово и Ценово. Същевременно за последните 24 часа има 10 излекувани и трима починали. От началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 14 871, а преболедувалите 13 448. На болнично лечение в областта се намират 98 души, като 23 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 86, от които едно е за интензивни грижи.

Справка в Единния информационен портал показва, че област Русе се намира на шесто място по заболеваемост в страната. Няма област без нови случаи, като с най-малко са Видин и Кюстендил – по десет.  

До момента в областта са извършени 60 893 имунизации, като повторна доза са получили 29 484 лица. Само за последното денонощие са поставени 422 ваксини, като 167 от тях са свързани с първи прием на някои от препаратите.

Припомняме, че два „зелени коридора“ ще работят през уикенда в областта. Днес до 15.00 часа в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в Русе функционира „зелен коридор“ за имунизация срещу COVID-19. За поставяне на някоя от ваксините в лечебното заведение е необходимо предварително записване, изключение прави единствено имунизацията с „Пфайзер“. Всеки може да се свърже с лечебното заведение на следния телефонен номер: 082/ 813 – 903. Без предварително записване на час ваксини ще бъдат поставяни в беленската болница „Юлия Вревска“. Това ще може да се случи днес и утре от 10.00 до 14.00 часа. През следващата седмица също ще има „зелени коридори“. Те ще бъдат в Тубдиспансера, ДКЦ-2 и МБАЛ „Юлия Вревска“.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов