Бронз за Русе и България от Европейско първенство по вдигане на тежести за кадети в Полша

Абсолютният дебютант на международен подиум Джан Зарков донесе първо отличие за България на започналото днес Европейско първенство по вдигане на тежести за кадети и кадетки до 15 и 17 години, което се провежда в Полша. Възпитаникът на треньорите Кръстина и Радослав Атанасови завоюва бронзов медал в двубоя в категория до 49 килограма при кадетите до 15 години. Русенецът събра общ двубой от 165 килограма от двете движения, с което се качи на стълбичката.

В първото – изхвърляне Джан записа два успешни опита – на 72 и 74 килограма, с което се нареди на трето място в движението. Във второто упражнение изтласкване, Зарков се класира на четвърто място записвайки успешни опити на 85 и 91 килограма. При третия си последен опит на 95 кг, той се успя да се справи с тежестта. По време на състезанието до него беше един от неговите треньори – Радослав Атанасов.

Джан Зарков тренира вдигане на тежести от две години и половина. Започва занимания в залата на Тежкоатлетически спортен клуб в СУ „Васил Левски“. В момента той е ученик в Спорно училище „Майор Атанас Узунов“ в Русе.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов