Отличничка на СУПНЕЕ „Фридрих Шилер“ запозна деца с опасната зависимост към технологиите

Животът

20-08-2021, 20:03

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Младежи сътвориха арт инсталация против зависимостите

В сградата на Превантивно-информационния център в Русе се събраха деца, които са потребители на социалната услуга „Център за работа с деца на улицата“ с доставчик Сдружение с нестопанска цел „Еквилибриум“, за да се запознаят с актуалната тема „Развитие на зависимост към технологиите и социалните мрежи“. Презентацията беше представена от Диляра Инджева, която завърши с отличие тази година  средното си образование в СУПНЕЕ „Фридрих Шилер“ – Русе и е приета в университет в Ротердам.

Младата русенка наскоро се завърна от участие в международен проект по темата, осъществен от програмите ЕРАЗЪМ + и платформата CET, провел се в Загреб. Диляра също е и доброволец към ПИЦ – Русе. Тя представи по интерактивен и много забавен за децата начин проблема с прекомерната употреба на информационни устройства и последиците от това, и акцентира върху необходимостта за намиране на „баланса“ във всичко, оптимизирането на свободното време и интересни начини за бягство от скуката, характерна за тийнейджърите.

След презентацията имаше игри, пица и още изненади за посетителите от Центъра за работа с деца на улицата към Комплекса за социални услуги за деца и семейства. Те си пожелаха да имат още срещи с Диляра и експертите от Превантивно-информационния център в Русе.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов