Красен Кралев с три актуални въпроса

Три бързи въпроса от днешния ден отправи Красен Кралев във Фейсбук профила си, във връзка с твърдението на Станислав Трифонов, че щял да бъде в опозиция, докато суверенът реши друго.

"От кога опозицията на управлявящите в парламентарна република България разполага с председател на Народното събрание? Откога опозицията има председател на най-важните парламентарни комисии:

1. Комисията по бюджет и финанси

2. Комисията по правни въпроси

3. Комисията по енергетика и климат

4. Комисията по външна политика

5.Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред

6.Комисията за контрол на службите;

7.Комисията по земеделието и храните 8.Комисията по здравеопазването", пита Кралев.

Той припомна, че Румен Радев заяви днес, че “корупционери” обвинявали Кирил Петков заради неговото канадско гражданство. "По закон не може човек с различно от българско гражданство да бъде български министър. Но въпросът за гражданството на Петков беше повдигнат първо от партията на Станислав Трифонов. Какво мисли подкрепеният за президент от същата партия - корупционери ли са ИТН или не са?!", се казва още в поста на Кралев. И допълва: "Има вероятност за нови санкционирани български граждани по закона “Магнитски”-това обяви днес другият харвардски възпитаник Асен Василев. Въпросът е: от Американското посолство ли има теч на информация към финансовия министър, или директно от офиса на Иво Прокопиев?"Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"