Постепенно над страната ще нахлува студен атмосферен фронт

Животът

18-08-2021, 09:19

Снимка:

Нова. бг

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Облачно ще е времето днес, но ще е топло

Жълт код за интензивни валежи с гръмотевици и градушки в 14 области от Североизточна и Югозападна България днес. Това показва картата с предупредителните кодове за опасните метеорологични явления, публикувана в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология, съобщава https://nova.bg/.
В следващото денонощие през страната ще преминава студен атмосферен фронт. С до умерен, в Дунавската равнина - и временно силен северозападен вятър, ще нахлува хладен въздух. През нощта на отделни, а през деня на повече места в Западна и Централна България ще се развие купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Вечерта явленията ще обхванат североизточните райони.
По-голяма вероятност за локални интензивни извалявания и градушки има в Рило-Родопската област. Максималните температури ще са предимно между 29° и 34°, малко по-високи в Югоизточна България. След временното повишение през нощта, атмосферното налягане през деня отново ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов