Приключи Лятната академия за деца, организирана от Превантивно – информационния център

Животът

17-08-2021, 15:58

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Превантивно-информационният център ще проведе „Лятна академия“ за деца

Приключи тридневната Лятна академия, организирана от Превантивно – информационния център към Община Русе. В нея се включиха деца на възраст от 10 до 17 г., които са доброволци и потребители на социалната услуга „Център за работа с деца на улицата“ към БЧК –Русе.

Те се включиха в  дейностите,  организирани от екипа на Превантивно- информационния център към Общинския съвет по наркотични вещества–Русе, в периода от 10 до 12 август. Лятната академия предложи много изненади, приключения, забавления, спорт и игри на открито.

Целта й беше да се насочи вниманието на подрастващите към ползотворни и конструктивни дейности, които да се превърнат в част от тяхното ежедневие и им помогнат да подобрят своите умения за общуване, работа в екип, търпение, уважение и взаимопомощ.

Първият ден от събитието беше посветен на водни занимания. Децата плуваха в басейна на спортен комплекс „Локомотив“, като предварително им бяха разяснени и основните правила за поведение във водните пространства.

Вторият ден започна с беседа на тема „Какви опасности крие топлото време и начини за справяне“, изнесена от експерт от Регионалната здравна инспекция – Русе, в учебната зала на ПИЦ. След беседата децата спортуваха на открито в Парка на младежта, като се включиха активно в игри на баскетбол, футбол и бадминтон. Денят завърши с прожекция на филм, който имаше за цел да провокира децата в търсене на алтернативи за справяне в кризисни ситуации по ефективен начин.

Лятната академия приключи с плажен волейбол в спортен комплекс „Ялта“. Идеята е децата да развият умения за общуване с връстници и участие в отборна игра. Като допълнително важно умение доброволците от Българския младежки Червен кръст – Русе направиха и демонстрация на основните техники за оказване на първа помощ.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)