Теодор Цветков ще стартира благотворителното си плуване в река Самара

Мисия

16-08-2021, 14:33

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Теодор Цветков с грамота за принос за развитието на спорта

В сряда /18 август/ русенецът Теодор Цветков ще започне благотворителното си плуване в подкрепа на световната кауза за справяне с глобалното затопляне. Целта му е да преплува 181 км от река Самара. Старши експертът към Превантивно-информационния център заминава за Русия с подкрепата на Община Русе и ще бъде придружен от брат си Валентин, който също е известен с множеството си благотворителни инициативи.

Разстоянието, което трябва да преплуват участниците, ще бъде разделено на около 40 км в рамките на 5 дни. Вечерите ще прекарват в палатков лагер, където ще могат да се подкрепят за следващия ден. Водите на Самара са непредсказуеми и крият много опасности – силни течения и метеорологични промени.

За победителите в състезанието не е предвидена парична награда, само медали и купи. За Теодор Цветков е важен примерът, който ще даде на подрастващото поколение и на всички, които не се отказват да следват мечтите си и да правят добро.

Река Самара е приток на най-дългата европейска река и е с обща дължина 594 км. В близост до град Самара Волга прави невероятен завой – описва почти пълен кръг. Това е единственото плувно състезание, в което след като сте превъзмогнали 181 км ще отидете на същото място, където сте влезли във водата на първия ден. Вътре в пръстена се намира и природният резерват „Самарская лука“, известен със своите защитени гори, планините „Жигули“, над 200 природни и климатични забележителности и разкопките на най-голямото селище на Волжска България.

 Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)