МБАЛ - Разлог разполага вече с нов висок клас рентген

Закупуването на рентгена е финансирано от четирите общини

Днес официално бе пусната в експлоатация новата рентгенова DR апаратура, с което Отделението по образна диагностика на МБАЛ - Разлог “стъпва“ в новия век – векът на цифровите технологии.
Новият модерен рентгенов апарат е една от най-значимите инвестиции за МБАЛ. Закупуването на рентгена е финансирано от четирите общини, чиито жители обслужва МБАЛ Разлог – Разлог, Банско, Белица и Якоруда. Новият рентген е последно поколение - модел от 2020 година, закупен е от водеща фирма за медицинска апаратура.
„Този проект нямаше да бъде възможен без основния му двигател в лицето на кмета на Община Разлог инж.Герчев, на д-р Копанарова – председател на ОбС Разлог, на администрацията на нашата болница и на кметовете на съседните общини“ – каза д-р Емил Тончев.
„Тази съвременна апаратура е, така да се каже, предмет на взаимодействие между МБАЛ - Разлог и Община Разлог в лицето на Герчев и кметовете на общините Банско, Белица и Якоруда. Благодарение на тяхната подкрепа и помощ ние успяхме да реализираме този проект“ – изказа своята благодарност д-р Божидар Велев, директор на МБАЛ Разлог.
Гости на събитието бяха Иван Кадев – кмет на Община Банско, Радослав Ревански – кмет на Община Белица, Карафеиз зам.кмет на Община Якоруда, д-р Мария Копанарова, председател на ОбС-Разлог, проф. д-р Дора Златарева от Клиниката по образна диагностика към УМБАЛ "Александровска" и президент на дивизията по нерворентгенология, секция Радиология към Европейския съюз на медицинските специалисти (UEMS), лекари, медицински сестри, здравни работници и други.
„Аз искам да изкажа отново благодарност на моите колеги кметове на Община Банско, Белица, Якоруда, на председателите на общинските съвети, на съветниците, които единодушно подкрепиха идеята за закупуването на тази нова апаратура“ – каза инж.Герчев.


Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов