Оплакване от съседи и музика в приемния ден на областния управител

Проблеми със съседи и най-вече оплаквания от силна музика са част от ежедневните несгоди на русенци, които те споделиха пред областния управител Борислав Българинов по време на поредния му приемен ден. Става дума за конкретен случай. Говорим за тормоз от къща за гости в село Червен. Жители на населеното място твърдят, че са изправени пред постоянен дразнещ шум, повтарящи се ритми и дори вибриращи стени на къщите, в които живеят. Подавани са и многократни сигнали до компетентните институции, но за сега проблемът не е намерил решение. „По-възрастните хора не могат да заспят. Все пак хората отиват да си починат, а не на концерт… Не са малко и случаите, в които се стига до скандали.“, коментират още потърпевшите. Оказва се обаче, че това не е изолиран случай. Подобно оплакване Българинов получи и от живущи в самия център на Русе.

От своя страна Българинов пое ангажимент за запознаване с казуса в най-кратки срокове и предприемане на необходимите мерки. Според него е нужна обаче и промяна в нормативната уредба, тъй като към момента тя не е достатъчно ефективна и не е напълно ориентирана към защита интереса на гражданите.

Областният управител продължава да получава и сигнали за неокосени тревни площи на различни места от региона. Не липсват и сигнали за необходимост от по-активно пръскане срещу комари например в кварталите „Образцов чифлик“, „Средна кула“ и „Долапите“.

Припомняме, че областният управител на Русе Борислав Българинов провежда приемен ден за граждани всеки вторник от 14.00 до 16.00 часа. Записването става предварително на телефон 082/ 812 223.

В днешния приемен ден участваха и заместник областните управители д-р Стефка Караколева и Синан Хебибов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов