21 нови случая на COVID-19 в област Русе

21 са заразените с COVID-19 за изминалото денонощие в Русенско, това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. Седем души са от община Русе. По трима заразени през последните 24 часа има в Бяла, Ветово и Сливо поле, по двама в Иваново и Ценово, а един в Борово. В Две могили няма новопотвърдени случаи на инфекцията. През вчерашния ден в региона няма починали с положителен тест за коронавирус. Оздравял е един човек. От началото на пандемията диагностицираните с COVID-19 в Русенско са 14 458, а преболедувалите 13 375. Активните случаи са 172. На болнично лечение в областта се намират 51 души, като четирима от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 31, от които 10 са за интензивни грижи.

Справка в Единния информационен портал показва, че област Русе се намира на девето място по заболеваемост в страната. Няма област без нови случаи, като с най-малко заболели са Монтана с двама и Видин и Смолян с по трима.

До момента в областта са извършени 57 515 имунизации, като повторна доза са получили 27 563 лица. Само през изминалия ден са поставени 353 ваксини, от които 192 са първи прием.

До края на седмицата в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ ще функционира „зелен коридор“ за ваксинация срещу COVID-19. Работното време на кабинета е от 09.00 до 16.00 часа, като той е снабден с всички видове налични ваксини – „Пфайзер“, „Модерна“, „Астра Зенека“ и еднодозовия препарат на „Янсен“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов