Иван Ласонин е новият шеф на Областната дирекция по безопасност на храните

Животът

06-08-2021, 07:00

Снимка:

Област Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Задържаха с подкуп инспектор от Областната дирекция по безопасност на храните

Пълна прозрачност и максимално бързо и адекватно реагиране на всеки сигнал – това са основните приоритети пред новоназначения шеф на Областната дирекция по безопасност на храните в Русе инж. Иван Ласонин. По-рано през деня той се срещна с областния управител Борислав Българинов и неговия заместник Синан Хебибов. По време на срещата бяха набелязани и допълнителни мерки за контрол над разпространението на COVID-19. Сред тях са зачестяване на проверките за спазване на противоепидемичните мерки в търговските обекти, предлагащи храна. През изминалата седмица са били извършени 14 такива в супермаркети, магазини за хранителни стоки и обекти за обществено хранене и развлечения. Най-вече ще се следи за редовното провеждане на дезинфекция, спазване на физическа дистанция, недопускане до работните помещения на лица с прояви на остри респираторни болести, носене на защитна маска за лице.

Иван Ласонин е категоричен, че в институцията, която оглавява от няколко дни, има приемственост и всички положителни инициативи, реализирани до момента, ще продължат да се изпълняват. „Важно е да се вземат точни и навременни решения, да има добра организация и експертите да знаят, че тяхното мнение се цени.“, добави още Ласонин.

Припомняме, че Иван Ласонин досега е работил като технолог по храните във фирма за производство на млечни продукти в силистренското село Ситово. Той е възпитаник на Висшия институт по хранителна и вкусова промишленост в Пловдив, който сега е познат като Университет по хранителни технологии. Говори английски и руски език.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов