Пожарната апелира за повишена бдителност при боравене с открит огън и лесно запалими продукти

Сухото време, високите температури, изсъхналата растителност и вятърът са фактори, които бързо усложняват пожарната обстановка в полските и горски масиви, както и в земеделските земи. Toва напомнят от плевенската пожарна.

"Служителите от РДПБЗН – Плевен са инструктирани да следят стриктно за изгаряне на растителни отпадъци в земеделските земи, палене на огън на открито в земеделските земи, в частни дворове, в близост до залесени площи и гористи местности. При забелязване на признаци на пожар – дим, мирис на загоряло и пламъци; незабавно да се подава информация, като се уточнява мястото, фронтът на придвижване на горенето и скоростта на разпространение и наличие на хора, пребиваващи в близост до огнището.", призовават от пожарната.

"Предстои провеждането на срещи с кметовете на населените места и органите на местната власт и самоуправление, представители на земеделските кооперации, собствениците и ползвателите на селскостопанска техника, обработващи селскостопански земи, на които ще се обърне внимание за засилване на тяхната бдителност по отношение на пожарната безопасност", допълвт от РДПБЗН.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов