Българинов връчи грамота на изявен русенски пианист

Животът

02-08-2021, 15:34

Снимка:

Област Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Красен Кралев: Страната ни има огромен потенциал да създава и изгражда таланти

С пожелания за пълни зали и нестихващи аплодисменти областният управител на Русе Борислав Българинов посрещна 19-годишния пианист Николай Димитров, който преди няколко дни бе удостоен с престижната награда „Талант на десетилетието“. Тя му бе връчена на тържествена церемония-спектакъл „Нощ на звездите“, която се проведе в Античния театър в Пловдив, в присъствието на президента Румен Радев и съпругата му.

Припомняме, че отличията се връчиха от фондация „Енчо Керязов“ по случай 10-ата й годишнина, като тази година за наградите се състезаваха множество млади български таланти в образованието, изкуството и спорта, номинирани през годините от фондацията. Особеното в тазгодишните награди бе, че се оценяваха постиженията на всички деца и младежи през изминалите 10 години, за да се проследи развитието им и да се отличат наистина най-добрите.

Борислав Българинов връчи и грамота на талантливия млад мъж за съществен принос в културния облик на Русе и региона.

„Поздравявам Ви за постигнатите впечатляващи успехи! Бъдете здрав, все така амбициозен и устремен към покоряването на нови върхове! Постигайте целите си и споделяйте творчеството си с все повече хора, окрилен от сърцатост и вдъхновение!

Сигурен съм, че и занапред ще будите чувство на гордост в нас – русенци! Нека звездата Ви сияе все по-ярко на небосклона на талантите!“, допълни още Борислав Българинов.

Николай Димитров е възпитаник на Националното училище по изкуствата и сега учи в консерватория „Принц Клаус“ в Грьонинген, Нидерландия.

От своя страна той счита, че най-важното е преди всичко да бъдем достойни хора и да сме човечни помежду си. „Щастлив съм, че постиженията ми през последните 10 години са счетени за сериозни, достойни и значими, и най-вече, че са оценени и забелязани. Благодаря на всички, които ме подкрепят по пътя ми!“, каза още той. Николай продължава да твори и в най-скоро време подготвя нови свои изяви. Съвсем скоро той представи и cвeтoвнa пpeмиepa нa нaй-нoвaтa cи твopбa ĸaтo ĸoмпoзитop – „Меntіѕ Ludоѕ“ зa пиaнo ĸвинтeт /двe цигyлĸи, виoлa, виoлoнчeлo и пиaнo/. Зaглaвиeтo нa пpoизвeдeниeтo в пpeвoд oт лaтинcĸи oзнaчaвa „Игpи нa yмa“. Младият пианист е категоричен, че без музика животът би бил сив, скучен, много по-депресивен, безсмислен, лишен от духовни ценности. „Замислете се какво би било филм без музика, танц без музика, къща без музика, купон без музика, пътуване без музика. Животът е музика и музиката е живот.“, споделя още той.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов