Кметът Милков се срещна с русенския пианист Николай Димитров, спечелил наградата „Талант на десетилетието“

Животът

02-08-2021, 15:25

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Красен Кралев: Българският талант е ненадминат!

Кметът на Община Русе Пенчо Милков се срещна с младия русенски пианист Николай Димитров, за да го поздрави лично за спечелената в края на месец юли награда „Талант на десетилетието“ в област „Изкуство“, давана от фондация „Енчо Керязов“.

19-годишният възпитаник на Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ - Русе бе награден по време на зрелищния спектакъл „Нощ на звездите“ в Античния театър в Пловдив. Фондация „Енчо Керязов“ награждава за десети път таланти в сферите образование, изкуство и спорт, а номинираните за отличието са всички, излъчени като финалисти в предишните 9 години.

„Идва момент, в който трябва да предадеш на околните всичко, което си постигнал и научил. Надявам се един ден да започнеш да преподаваш на младите пианисти след теб“, пожела на младия русенец кметът. Градоначалникът сподели, че следи с интерес израстването на Николай и, че публиката в града е зажадняла за изяви на местни музикални таланти, които да събуждат връзката на русенци с родното им място. Младото момче от своя страна обеща, че ще помисли за солов концерт в периода на коледните празници.

В момента Николай Димитров продължава обучението си в университета в Грьонинген, Нидерландия, който е избран за най-доброто висше училище в страната. Желанието му е да продължи да се развива не само като пианист, а да бъде всестранно свързан с музиката. Николай иска да натрупа още знания и умения, които да използва, за да помага на повече хора, нещо, което е и призванието на музиканта според него.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов