Пет нови случая на COVID-19 в областта за денонощие

Животът

01-08-2021, 14:33

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Двойно намалиха леглата за лечение на Ковид-19

Пет нови случая на COVID-19 са установени в Русенско за последните 24 часа. Трима от заразените са от община Русе и по един заболял има от Борово и Иваново. Данните на Регионалната здравна инспекция сочат още, че през вчерашния ден няма оздравели, както и починали с положителен тест за коронавирус. От началото на пандемията диагностицираните с коронавирусна инфекция в Русенско са 14322, а преболедувалите остават 13347. Активните случаи са 66. По последни данни на болнично лечение в областта се намират 21 души, като двама от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 54, от които 12 са за интензивни грижи.

Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 909, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 521 от тях са мъже, 388 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

По данни на Единния информационен портал област Русе се намира на осмо място по заболеваемост в страната. Без нови случаи са шест области в страната. Става дума за Кърджали, Кюстендил, Монтана, Разград, Силистра и Смолян.

До момента в областта са извършени 54566 имунизации, като повторна доза са получили 26043 лица.

От утре ще функционира отново „зелен коридор“ за ваксинация срещу COVID-19 в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“. Пунктът е снабден с всички налични видове ваксини – „Пфайзер“, „Модерна“, „Астра Зенека“ и еднодозовия препарат на „Янсен“. Там без предварително записване на час всеки ще може да се ваксинира от 09.00 до 16.00 часа.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов