Предстоят първите изяви на русенските олимпийци в Токио

Олимпиадата в Токио започна, а градът ни ще бъде представен от четирима състезатели на най-големия спортен форум света.

На 2 август (понеделник) от 4:30 до 7:20 сутринта ще се проведат сериите за бягането на 200 м, в което ще вземе участие Ина Ефтимова от Спортен лекоатлетически клуб „Дунав“ Русе. Ако успее да се класира, полуфиналът я очаква в 13:25 на същия ден, а от 15:50 е финалът. В тази дисциплина ще бяга само още една българка - Ивет Лалова.На 4 август (сряда) зрителите могат да следят представянето на състезателката от Спортен клуб „Георги Демирев“ Русе Станилия Стаменова. В 3:30 сутринта започват сериите и четвърт финалът на 200 м. гребане  с кану, в които тя ще вземе участие. В 5 часа сутринта на същия ден е четвърт финалът в борбата свободен стил. В категория 57 кг се състезава Георги Вангелов от „Юнак-Локомотив“ Русе. При успех той ще излезе на тепиха и в 12:15 (обяд) за полуфинал.

В случай, че Стаменова и Вангелов продължат, финалът в дисциплините им ги очаква на 5 август (четвъртък).  В 3:30 сутринта е кану-каякът, в 5 часа са репешажите в борбата, a в 12:15 (обяд) двубоите за златото.

В края на август ще се представи и параолимпиецът ни Християн Стоянов от СЛАК „Дунав“ Русе. Той ще се състезава на бягане 1500 м.

         

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов