Община Русе с поредна акция срещу навлизащите автомобили в Парка на младежта

Денонощното видеонаблюдение намалява драстично нерегламентираното преминаване на МПС по алеите

В ранните сутрешни часове служители на СЗ „КООРС“ санкционираха гражданин, навлязъл с автомобила си в Парка на младежта в близост до ресторант „Дунавски кът“.

Алеите в района се наблюдават денонощно от Центъра за видеонаблюдение към ОП „Комунални дейности“ и данните сочат, че това драстично е намалило случаите на нерегламентирано преминаване. Предвижда се от следващата седмица да започне монтаж на допълнителни видеокамери на ключови места в Парка на младежта. В момента на територията му действат 26 съоръжения за наблюдение. Кадрите с всички констатирани нарушения се предават по надлежния ред на Пътна полиция – Русе, чиито служители имат правомощието да наложат наказание.

На кръстовището на ул. „Алеи Възраждане“ и ул. „Битоля“ неотдавна бяха монтирани боларди (потъващи прегради), ограничаващи придвижването на моторни превозни средства на територията на парка.  Достъп през тях е осигурен единствено за автомобили, обслужващи заведенията в района, но често се забелязват и злоупотреби със съоръжението. Това налага в непосредствена близост до него също да бъдат инсталирани камери.

Община Русе напомня на гражданите, че с цел безопасното и необезпокоявано придвижване на русенци и гости на града, навлизането на всякакъв вид превозни средства в пешеходните зони, парковете и градините на територията на града е забранено.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)