С нова техника и още работници продължават косенето на тревните площи в Русе

След изискване на ръководството на Община Русе „Паркстрой“ ДЗЗД осигури нова техника и още служители за косене на тревните площи в града, включително и по време на дъжд.

Повод за срещата между фирмата-изпълнител и местната администрация бе ненавременното окосяване на общинските терени тази година. В резултат на дадените указания бяха предприети необходимите мерки, да не се допуска забавяне на дейностите – увеличаване на машините и работната сила, които да действат и при валеж. Към момента са закупени 2 роторни трактора за косене на равни терени и 2 за косене на неравни терени и висока трева. Предстои закупуването на още две машини за косене на големи тревни площи.

Освен техниката, в дружеството е увеличен и броят на служителите - от 47 на 66 души.

Със собствена техника в косенето на града се включва и ОП „Паркстрой“, чиито служители извършиха трикратно косене на бул. „България“ с трактор с шредер.

През месец август предстои и извършването на мулчиране на шайби на дървета по бул. „Придунавски“, ул. „Славянска“, площад „Свобода“, площад „Батенберг“, Кръговото кръстовище при ОД на МВР и паметника на Альоша, с което ще бъде подтиснато развитието на плевелите.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)