Доброволческото формирование на Община Русе се включи в учение за реакция при бедствия и аварии

Животът

29-07-2021, 11:04

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Доброволци от Ценово гасиха пожар с огнеборци от Бяла в съвместно учение

Днес доброволческото формирование за борба с бедствия и аварии към Община Русе бе свикано за участие на членовете му в учение за реакция при изтичане на газ от жп цистерна.

То се проведе на производствените терени на „Булмаркет“ и в него се включиха представители на ОД на МВР, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Русе, Областния съвет на Българския червен кръст – Русе и Центъра за спешна медицинска помощ – Русе.

 „Доброволците имаха задача да отцепят 300-метровата зона, която е най-опасна в такива ситуации“, коментира началник сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност“ гл. инспектор Веселин Марков.

За да не се стигне до експлозия, електрозахранването бе спряно за времето на симулацията първоначално в района на жп разтоварището, а след това и в близките зони, разширявайки периметъра.

Доброволческото формирование на Община Русе в момента възлиза на 37 души, като желаещите да станат част от него могат да заявят това на телефон 082/834 437, на който ще получат повече информация.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)