Теодор и Валентин Цветкови подкрепиха благотворителен плувен маратон в Бургас

Животът

28-07-2021, 08:00

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Блестящо се представиха момичетата от отбора по артистично плуване

Братята Теодор и Валентин Цветкови се включиха в петия юбилеен благотворителен плувен маратон на Сдружение „Онкоболни и приятели“ в Бургас. Тази година Теодор успя да се класира трети в състезанието, а всеки от медалите за победителите в него бе изработен и дарен напълно безвъзмездно на сдружението от двамата братя, известни с участието си в редица общественозначими каузи.

Маршрутът на маратона бе дълъг 1600м., а стартът му беше даден на Морска гара, където с корабче, осигурено от Община Бургас, плувците потеглиха за о-в Св. Анастасия. Там участниците преминаха медицински преглед, а през цялото време с тях беше реанимационен екип на Комплексен онкологичен център Бургас. Финалното посрещане на участниците се състоя в парк „Росенец“, местност „Чукалята“ на плаж „Виста Мара“.

Лице на събитието беше актрисата Йоана Буковска – Давидова, която награди първите трима класирали се, както и най-младия и най-стария участници с изработени от Сдружението на арт ателиетата сувенири.

Вечерта приключи с благотворителен концерт на самодейни изпълнители и танцови формации. Традиционно събитието завършва с пускане на балони в подкрепа на всички, които в момента вървят по пътя на изцелението и в памет на тези, които са загубили битката с тежката болест.

Припомняме, че Теодор Цветков ще преплува река Самара /181 км./ следващия месец с финансовата и техническа помощ на Община Русе. Това ще се случи в рамките на 5 дни и е в подкрепа на световната кауза срещу глобалното затопляне. Той ще бъде придружен от брат си Валентин.

 За Теодор по-важно от всяка награда е примерът, който се дава на подрастващото поколение и на всички, които не се отказват да следват мечтите си и да правят добро.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов