Кметът Милков призова новите депутати да работят в екип за Русе

Животът

26-07-2021, 12:59

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Община Русе е с нов Инвестиционен профил

Кметът Пенчо Милков изпрати писмо до осемте новоизбрани депутати, които ще представляват русенци в 46-ото НС, с призив за отдаденост към Русе, диалог и ефективна работа между държавната и местната власт.

В обръщението към народните представители Милков поставя основните и специфични за Община Русе въпроси, които следва да бъдат решени през следващите месеци. Сред тях са чистотата на въздуха, изграждането на втори мост над река Дунав при Русе, справяне с трафика от международни тежкотоварни автомобили и частично постъпване  на таксите от тях в общинския бюджет, спешни действия за укрепването на брега на река Дунав, както и подкрепа за възстановяването на Летище Русе и Русенската корабостроителница.  Кметът настоява още да бъдат предвидени държавни средства за възстановяване на общинската инфраструктура, особено в критичните ѝ точки, както и да се инициират спешни и мащабни мерки в подкрепа на младите семейства, учащите и работещите в Русе.

„Всеки русенски представител трябва да постави като държавен приоритет развитието на Севера, чийто център е Русе. Това ще съвпадне с активната политика, която Румъния предприема за южната си част. Със съвместни действия ще постигнем повишаване на стандарта и качеството на живот на хората в еврорегиона“, пише още Пенчо Милков.

Писмото бе изпратено на 23 юли (петък) до Светлин Стоянов, Васил Георгиев и Билян Кършовски (ПП „Има такъв народ“), Красен Кралев и Десислава Атанасова (Коалиция „ГЕРБ-СДС“), Крум Зарков (ПП „БСП“), Стефан Тафров („Демократична България – обединение“) и Бюрхан Абазов („Движение за права и свободи“). Кметът на Русе отправи и покана до народните избраници за срещи с тях, на които да бъдат очертани активните съвместни действия за развитието на града и защита интересите на русенци.

 

 Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)