Без нови случаи на COVID-19 в област Русе

Единайсет области в страната са без нови случаи на COVID-19 за последните 24 часа, това сочи справка в Единния информационен портал. Сред тях е и Русе. През вчерашния ден също така няма оздравели и починали с положителен тест за коронавирусна инфекция в региона, информират от РЗИ. От началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско са 14291, а преболедувалите 13342. Активните случаи са 40. По последни данни на болнично лечение в областта се намират 16 души, като двама от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 130, от които 26 са за интензивни грижи.

Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 909, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 521 от тях са мъже, 388 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Освен Русе без нови случаи на коронавирус са още: Велико Търново, Видин, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Плевен, Силистра, София област, Търговище и Шумен. Най-много за изминалото денонощие са заболелите в София (столица) – 7. На следващо място са Варна, Благоевград и Пазарджик съответно с по шест, пет и четири нови случая.

До момента в областта са извършени 52694 имунизации, като повторна доза са получили 25143 лица.

От утре през цялата следваща седмица ще функционира „зелен коридор“ за ваксинация срещу COVID-19 в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“. Пунктът е снабден с всички налични видове ваксини – „Пфайзер“, „Модерна“, „Астра Зенека“ и еднодозовия препарат на „Янсен“. Работното време на кабинета през делничните дни ще е от 08.00 ч. до 15.00 ч.  Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)