Кметът на Русе награди бронзовия медалист по академично гребане Лазар Пенев

Кметът на Община Русе Пенчо Милков награди с парична премия бронзовия медалист от световното младежко първенство по академично гребане Лазар Пенев. Състезателят на Гребен клуб „Локомотив“-Русе финишира трети на скиф (лека категория) на шампионата, провел се преди дни в чешкия град Рачице.

Кметът поздрави шампиона за постигнатия резултат, като подчерта, че освен клубен, успехът е постижение и за града ни, както и пример за младото поколение за воля, постоянство и отдаденост към поставените цели.

На срещата присъства и треньорът на Лазар Пенев – Цоню Григоров, който също беше приветстван за успеха на възпитаника си.

По време на разговора беше обсъден и проектът за обособяване на самостоятелна зона за клуба по академично гребане с прилежащ към нея хангар за спортния инвентар. Пенчо Милков увери младия спортист и треньора му, че се полагат всички усилия теренът да бъде отделен, както и да бъде оборудван с видеонаблюдение и осветление.

Кметът отбеляза, че тандемът е постигнал успехи, въпреки недобрите условия за подготовка. „Припомняйки си едни отминали времена на спортна слава, наистина оценявам труда ви и в каква обстановка сте тренирали“, заяви Пенчо Милков. Той е категоричен, че клубът заслужава равни условия с останалите по отношение на тренировъчния процес.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"