Два нови случая на COVID-19 в Русенско

Два нови случая на COVID-19 са установени в Русенско за изминалото денонощие, това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. Става дума за две лица съответно от Борово и Сливо поле. За последните 24 часа няма починали с положителен тест за коронавирус. Същевременно през вчерашния ден са оздравели четирима души. От началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 14266, а преболедувалите 13308. Активните случаи са 51. По последни данни на болнично лечение в областта се намират 12 души, като двама от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 134, от които 26 са за интензивни грижи.

Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 907, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 519 от тях са мъже, 388 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

По данни на Единния информационен портал област Русе се намира на пето място по заболеваемост в България наравно с още 4 региона: Благоевград, Враца, Ловеч и Пазарджик. Трябва да се вземе под внимание и фактът, че разликата между областите е едва от по един – два случая. Други дванайсет области са без заразени с COVID-19. Става дума за Велико Търново, Видин, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Перник, Плевен, Смолян, Търговище, Шумен и Ямбол.

До момента в областта са извършени 50901 имунизации, като повторна доза са получили 24186 лица.

От утре през цялата следваща седмица ще функционира „зелен коридор“ за ваксинация срещу COVID-19 в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“. Работното време на кабинета през делничните дни ще е от 08.00 ч. до 15.00 ч.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов