Отборът на „ЮРДИНГЕН“ - Германия спечели Международния турнир по водна топка за ветерани „Иво Петров“

Спорт

18-07-2021, 14:54

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

ЦСКА спечели Купата на България по водна топка

На второ място се класира „ЛОКОМОТИВ“ – Русе

Отборът на „ЮРДИНГЕН“ - Германия спечели Международния турнир по водна топка за ветерани „Иво Петров“. Втори се класира тимът на „ЛОКОМОТИВ“ – Русе, а на трето място остана отборът на „СОФИЯ МАСТЪРС“.

Купата на победителя връчи заместник-кметът Енчо Енчев, който поздрави състезателите и треньорите от името на кмета Пенчо Милков и връчи поздравителен адрес на организаторите.

Три поредни дни, от 16 до 18 юли, плувният комплекс „НОРД“ в Парка на младежта бе домакин на 10-тия ветерански турнир по водна топка „Иво Петров“.

Индивидуални отличия получиха:

-       Георги Георгиев от „СОФИЯ МАСТЪРС“ – за най-добър вратар,

-       Ивайло Новаков от „ЛОКОМОТИВ“-Русе – за голмайстор на турнира,

-       Октавиан Станку от „ЮРДИНГЕН“- Германия – за най-добър играч.

В това юбилейно издание участваха шест отбора от три държави: „ТРИТОН“ - Варна, „СОФИЯ МАСТЪРС“, „БУКУРЕЩ МАСТЪРС“, „ПАЛЕСТРА“ - Румъния, „ЮРДИНГЕН“- Германия и „ЛОКОМОТИВ“ – Русе.

Откритият комплекс „НОРД“ в Парка на младежта е единственият все още работещ басейн в Русе, построен специално за водна топка с размери 33,33 на 20 метра.

Турнирният формат бе: две групи всеки срещу всеки и финали, като за победа се присъждат 3 точки, а за равен - 1 точка. Мачовете се проведоха по правилата на FINA Masters, с размери на игрището 25 на 20 м, с време за атака 35 секунди, а като времетраене - 4 части чисто време по 5 минути. Лицензирани съдии от България и Германия съдийстваха срещите в басейна.

Турнирът се осъществи с подкрепата на Община Русе, русенските фирми „ИБЕРО ПРЕМИУМ“, „МЕГАКАПИТАЛ“, „АС СТРОЙ“ и „УНИКО“, под егидата на Българска мастърс федерация.

От 1998 г. сдружение „Клуб Олимпиец” поема финансирането на този спорт в Русе. Неговият председател Илиян Пенев става идеолог, организатор  и спонсор на международните ветерански турнири по водна топка в Русе в последните десет години, през които „Локомотив“ Русе е печелил първото, второто, шестото и деветото му издание.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"