ГЕРБ: ДПС играха за "Има такъв народ" на тези избори и това е факт (Видео)

Борисов попита Кацаров защо "чегърта" лекарите

Продължаваме с анализа на изборните резултати и до момента стигаме до няколко категорични извода - единият от тях е, че ДПС съвсем целенасочено е преливало гласове към "Има такъв народ" в емблематични общини. Това съобщиха от ГЕРБ на брифинг в Централата на партията. В него участваха лидерът на партията Бойко Борисов, бившият здравен министър Костадин Ангелов и зам.-председателят Даниел Митов.

"Ангажиментът към ДПС вече го свършиха. Назначенията са направени. Сега ДПС може да стои уж на страна. Нашият приятел Христо Иванов на 15 юли по БНР казва, че ако има правителство на малцинството само с гласовете на ИТН, това много бързо ще се превърне в целувка на смъртта. Правилно. Това ще се превърне в поредното правителство, което се носи по вълните на неясни мнозинства и винаги по тези вълни ще виждаме медузите на ДПС, които може би е забелязал около "Росенец", коментира Борисов.

Той припомни, че десетки кадри на ГЕРБ са били разпитвани преди изборите. "Над 3000 членове на ГЕРБ бяха викани на разпити и бяха подложени на данъчни ревизии и арести", подчерта той.

"Общият брой на гласовете дава победа на ГЕРБ-СДС в България преднина с близо 30000. Предимството за "Има такъв народ" дойде от чужбина", каза Даниел Митов. "Големият брой секции в чужбина не само не е увеличил избирателната активност, а е създал възможност за купуване на гласове. Увеличила се е възможността да се контролира вота, имаме легитимни съмнения как се е упражнявал вота с машините", допълни Митов.

"Прегледахме фактите и там където ДПС губи гласове, същият брой ги печели ИТН. Ясно е, че ДПС съвсем целенасочено е преливало гласове към "Има такъв народ. ДПС губи 7 000, а ИТН печели близо 11 000 гласа", отбеляза още Митов. По думите му и в ромските общности е странна внезапната подкрепа на ИТН.

"Румен Радев се похвали, че служебният кабинет успешно демонтирал предишния. Служебният кабинет не може да си занимава с подобни неща. Нито един президент не си е позволявал да злоупотребява с Конституцията, както го прави Радев. Радев води война срещу част от българските граждани и срещу българската демокрация. Това е пагубно и той ще трябва да плати цена на предстоящите президентски избори", заяви Даниел Митов.

"Ако може да остане това служебно правителство, е идеално за нас, защото то виси на врата на Радев и ще го потопи", коментира още Борисов.

Бившият премиер коментира и изявите на Стойчо Кацаров определяйки ги като корупция и липса на морал.

"Факт се видя, че е е лекуван и излъга. Но когато фактите говорят за дейността на българските герои във военно време в пандемията цели 14 месеца, те денонощно се бориха за здравето на хората. Ние също се борихме от втора линия, обезпечавайки облекла, маски, ваксини, заплати, лекарства. Те се справиха. Аз оттогава познавам и Балтов, и Мутафчийски, и Кантарджиев, и Гигов, и Ангелов. Тези хора си бяха там и бяха професионалисти, а това, че веднъж са били с мен, значи ли, че не трябва вече да работят и не са лекари? Защо ги изчегъртаха - Балтов, шефа на ямболската болница, във Варна, това ли е демокрация?", попита Борисов Стойчо Кацаров. И допълни, че шефът на болницата в Ямбол, който Кацаров е назначил, е на 69 години, докато проф. Кантарджиев бе пенсиониран на 66 години.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)