Фехтовачите на Русе ще тренират в изцяло обновена зала

В неремонтираните от години помещения бяха подменени настилката, дограмата, отоплителната и електрическата инсталации

След като не бе ремонтирана в последните 40 години, залата, в която тренират шампионите от Клуб по фехтовка „Дунав“, бе изцяло реновирана.

Подменени са електрическата и отоплителната инсталации, а старата метална дограма е сменена с нова PVC. На мястото на текстилните завеси са монтирани щори. Изпълнено е ново подово покритие и цялостно са боядисани стените. Напълно ремонтирани са и съблекалните и стаята за треньорите. Обособени са и санитарни помещения.

Изпълнените ремонтни дейности са на стойност 57 000 лв., осигурени от бюджета на Община Русе. Те включват още възстановяване и пребоядисване на фасадата на сградата.

Треньорът на СК „ФК - Русе“ Ясен Стоянов сподели, че ремонт на залата по фехтовка се прави за първи път. Самият той е тренирал в нея като дете.

Към момента в клуба тренират около 40 деца във всички възрастови групи, които ежегодно печелят призови места в държавни и международни състезания и защитават името на Русе като един от водещите градове по фехтовка в страната. Дългоочакваният ремонт на залата ще даде самочувствие  и възможност русенските спортисти отново да тренират в нормални условия.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)