Крум Зарков предлага местната партийна организация да реши кой ще е депутат от Русе

Животът

15-07-2021, 16:36

Снимка:

Личен архив, Фб

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Крум Зарков с къса памет за "държавата на Долапчиев"

След официално обявените резултати от ЦИК при 100% обработени протоколи от изборите на 11 юли, Крум Зарков използва днес личния си профил във Фейсбук, за да се извини на гласоподавателите на БСП в Русе чрез отворено писмо. Припомняме, че той беше водач на листата в крайдунавския град.
В обръщението си Зарков заявява, че си дава сметка, че резултатите за БСП са били незадоволителни и това е „тежка“ загуба за левицата.
"БСП загуби тежко. И това носи вреда на цялата политическа система", казва Зарков и допълва, че: "Депутатите - социалисти ще трябва да работят в един доминиран от десни сили парламент и да гарантират, че повече не ще се игнорират тежките социални и икономически проблеми на българите и особено на най-уязвимите от тях - младите семейства, работещите бедни, пенсионерите", казва той. 
Зарков уточнява, че ще остави на социалистите в Русе да решат дали да го издигнат за народен представител в новия парламент. "Като водач на листата и получил най-много преференции, аз би трябвало да поема мандата. Но не мога просто да стана депутат - все едно, че нищо кой знае какво не се е случило и всичко си продължава постарому", написа още той. 
Социалистът заявява още, че за него изборите в Русе означават "загубен мандат".

Сред коментарите под поста му, не липсват и критики от симпатизанти на червената партия - от една страна за резултата към Корнелия Нинова, от друга - към самия Зарков, за това, че все пак си оставя вратичка с "Ако ми гласуват доверие, няма да пестя усилия".



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов