Без нови случаи на COVID-19 в област Русе

Над 50 000 са имунизациите в областта

Пет области в страната са без заразени с COVID-19 за изминалото денонощие. Сред тях е и Русе. За последните 24 часа е починала една жена от община Иваново с положителен тест за коронавирус. Оздравелите през вчерашния ден са шестима. От началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско остават 14262, а преболедувалите остават 13304. Активните случаи са 51. По последни данни на болнично лечение в областта се намират 12 души, като двама от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 134, от които 26 са за интензивни грижи.

Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са вече 907, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 519 от тях са мъже, 388 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

По данни на Единния информационен портал освен Русе без нови случаи на COVID-19 са: Видин, Добрич, Кърджали, Сливен и Ямбол.

До момента в областта са извършени 50121 имунизации, като повторна доза са получили 23785 лица. Само за последното денонощие са поставени 508 ваксини, като 251 от тях са първа игла от някои от препаратите.  

Днес и утре остава отворен „зеленият коридор“ за ваксинация срещу COVID-19 в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“. Работното време на кабинета е от 08.00 ч. до 15.00 ч.

Областният управител Борислав Българинов призовава русенци да се възползват от всички възможности за ваксиниране срещу COVID-19. „Сега имаме възможност за избор на ваксина, а също така се намираме и в най-добрия сезон за това, преди есента и зимата, когато много по-лесно се разпространяват гриповете, а хората са податливи на настинки. Нека бъдем разумни и да направим всичко по силите си, за да предпазим себе си и своите близки.“, допълва още Българинов.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов