Община Русе изпраща за Токио четирима олимпийци

Спорт

14-07-2021, 18:45

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Община Русе подкрепя италианските инвеститори

Кметът Пенчо Милков пожела успех на русенските представители, които спечелиха квоти за участие на олимпийските игри в Токио през август.

На тържествената среща в Община Русе присъстваха Станилия Стаменова, която ще участва в надпреварата по гребане с кану в дисциплина С1 200 м, и  Християн Стоянов, който с отличното си бягане ще ни представи на параолимпиадата.

Другите две квоти са за Инна Евтимова и Георги Вангелов. Евтимова ще бяга в две дисциплини - 100 и 200 м, а Вангелов е състезателят ни по борба в категория 57 кг. Двамата бяха възпрепятствани, но техните треньори приеха с благодарност българския и русенския флаг, подарък за техните възпитаници от кмета.

„С голямо вълнение следих развитието ви още от борбата за квотите. Щастлив съм, че ще представите Русе и съм сигурен, че ще усетите енергията на всички русенци и българи, които ще съпреживяват с вас емоциите от олимпиадата“, обърна се Милков към спортистите.

Треньорите изразиха своята благодарност за подкрепата и признанието, оказани на състезателите. В предходните си заседания Комисията по младежта и спорта определи всеки от спечелилите квота да бъде подкрепен с премия на стойност 5 хиляди лева.

 Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"