Нов кът в областна управа разказва за постиженията на администрацията

Животът

13-07-2021, 18:39

Снимка:

Област Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Област Русе на първо място в страната по осигуряване на преброители

Екипът на Областна администрация – Русе вече разполага със специално обособен кът, събиращ някои от най-ценните награди на институцията през годините. Сред тях са отличия от министерства и други ведомства на изпълнителната власт, неправителствени организации, училища и читалища. Не липсват и благодарствените писма на граждани, удовлетворени от работата на Областната управа в крайдунавския град. „Трябва да покажем, че експертите в администрацията имат с какво да се гордеят. По този начин се надявам да им дам допълнителен стимул и все повече техни идеи да намират реализация. Ще продължа да ги насърчавам да са активни и да търсят най-адекватните решения на проблемите на хората. Вярвам, че постепенно административните структури в страната ще се утвърдят като място, където работят кадърни хора със широк мироглед и способност да реагират бързо и качествено, а не такива с чисто чиновнически подход.“, каза областният управител Българинов.

Последната грамота е от Държавния архив и с нея бе награден Борислав Българинов. Тя бе дадена за  постоянно съдействие в разрешаването на казуси от ежедневната практика, както и за реализирането на съвместни инициативи. Сред тях са изложби като тази, посветена на 140-та годишнина от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция през 2019-а. Същевременно бяха осъществени не по-малко събития в дигитален формат в условията на пандемията от COVID-19. Един от последните общи проекти беше и създаването на уебсайт, разказващ за някои малко познати факти за хора и събития, пряко свързани с Русе.

Интересът на посетителите бива привличан от още цял куп плакети и почетни знаци като такива за цялостен принос към развитието на администрацията, проявена особено висока активност и дори принос към работата на Института по публична администрация към Министерския съвет. Специално място заемат и отличията от кампанията „Да изчистим България заедно“. Част от заслугите на Областната администрация в тази инициатива включват привличането на голям брой доброволци и популяризирането на цялата кампания. Не по-малко са наградите и в сферата на съхраняването на българските и бит и традиции.

Има и също много интересни подаръци и грамоти от чуждестранни гости, като макети на сгради и различни послания. В специално обособения кът своето място заема и фенер с Огъня на знанието, донесен от „Двора на Кирилицата“ в Плиска лично от Българинов.

Мястото с наградите се намира в коридора на четвъртия етаж в Областната администрация, така че всеки да може да ги разгледа.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)