Лайънс клубовете и областна администрация ще си партнират за социални проекти

Животът

09-07-2021, 16:20

Снимка:

Област Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Лайънс клубове в Русе с поредна дарителска инициатива

Възможността за съвместни инициативи и привличането на нови членове и съмишленици към идеята на Лайънс движението бе обсъдена на среща между областния управител Борислав Българинов и русенеца Владислав Симчев, който от седмица е новият дистрикт управител на Българското председателство на Лайънс Интернешънъл.

Сред първите приоритети, с които двете институции се захващат, е решаването на поне част от предизвикателствата пред децата със затруднения от аутистичния спектър при адаптирането им към училищната среда. На тази тематика идния понеделник ще се проведе кръгла маса в Синия салон на хотел „Дунав“ от 10.00 ч. Събитието се провежда и със съдействието на Община Русе, тъй като идеята е на територията на най-голямата община в региона да се приложи програма, насърчаваща хората да станат помощници на учители и да помагат на деца със затруднения.

Междувременно се обмисля и провеждане на мащабна информационна кампания относно историята и идеите на Лайънс движението. Предвижда се и чартиране на нови клубове. Това ще става на места, където досега не е имало клубове на организацията.

Областната управа съвместно с Българското председателство на Лайънс Интернешънъл ще работят и за превенция на някои често срещани заболявания сред младите, каквото е например диабетът. Очаква се да бъдат привлечени известни личности, които да провокират тийнейджърите да се хранят здравословно, а също и разяснителни кампании по значими проблеми за обществото.

Припомняме, че благодарение на сътрудничеството с Владислав Симчев само за ден беше създадена уеб-базирано приложение, което да показва постоянно на диспечерите в Центъра за спешна медицинска помощ в Русе свободните легла за лечение на пациенти с COVID-19 в болниците от региона. Дигиталната система работи 24 часа, 7 дни в седмицата, като по този начин спестява ценно време както за пациентите, така и за спешните екипи, които във всеки един момент знаят къде могат да закарат пациент, нуждаещ се от хоспитализация.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)