Паркинг в Свободна зона търси решение на опашките с тирове на Дунав мост

Животът

09-07-2021, 16:05

Снимка:

Област Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Общините от област Русе получиха бюлетините за изборите

Обособяването на паркинг на територията на „Свободна зона – Русе“ за тировете, чакащи да преминат в северната ни съседка – Румъния, бе обсъдено на среща между областния управител Борислав Българинов и изпълнителния директор на дружеството Никола Стефанов. Идеята е по този начин да се облекчи трафика по без това натоварено трасе между Русе и Мартен, както и да се тушира напрежението сред шофьори и граждани, заради спиращите тежкотоварни автомобили по булевардите „Тутракан“ и „България“, които са и предпоставка за пътни инциденти. Предвижда се паркингът да заработи в рамките на следващия месец, като на него ще бъдат осигурени тоалетни, бани

и контейнери за отпадъци. Тировете ще заплащат и такса в размер на 5 евро за престой в рамките на 24 часа.

Поне на този етап се оказва неприложима схемата камионите да бъдат преместени на създадения със специална комисия буферен паркинг на бул. „България“. Припомняме, че идеята беше полицейски патрули да насочват тировете натам, а самият паркинг се предвиждаше да се намира от бензионстанцията до разклона за село Николово. Това обаче се оказва невъзможна мисия, тъй като теренът не отговаря на необходимите условия. Според информация от Областното пътно управление, поискана от Българинов, създаденото преди време трасе като буферен паркинг, което всъщност е било тротоар, няма възможността да понася тежестта на товарни автомобили над 20 тона.

Засега въпросът за това кой е подписал разрешението за такъв буферен паркинг остава без отговор. Борислав Българинов е категоричен, че ще работи активно за адекватни мерки, които най-после да доведат до решаване на този наболял не само за русенци проблем.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов