Продължава пробното машинно гласуване в Русе

Животът

07-07-2021, 08:00

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Община Русе подкрепя италианските инвеститори

Поради засиления интерес от гражданите съвместната информационна кампания между Областна администрация – Русе и Районната избирателна комисия относно предстоящите на 11 юли избори за народни представители продължава. Два поредни дни – утре и в четвъртък от 10.00 до 16.00 часа пред Пленарна зала на Община Русе ще бъдат осигурени две машини за демо вот. На място ще има представители на РИК, които ще разясняват на дошлите как се работи с електронните устройства. За сега не се отчитат проблеми, като дори в последните дни се наблюдава по-добра ориентация за работа с интерфейса на новата техника. Най-вероятно това се дължи и на активната разяснителна кампания, провеждана от двете институции.

Паралелно се обмислят варианти демонстрационното пробно машинно гласуване да бъде повторено и в други общини от региона. Отново за утре от 10.00 часа подобно начинание се очаква да се проведе в населените места от община Сливо поле.

Припомняме, че неправилното поставяне на смарт картата в четеца на електронните устройства е сред най-често срещаните проблеми. От РИК предупреждават, че картата трябва да се постави в машината със златния чип нагоре. Тя трябва да бъде натисната почти до средата, докато се усети леко щракване.

По-късно през деня очаквайте информация относно предоставянето на хартиените бюлетини на общините в област Русе.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов