С откриваща пресконференция Белослав стартира проект за намаляване на морските отпадъци

Животът

06-07-2021, 20:00

Снимка:

организатори

Автор:

velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

С откриваща пресконференция стартира работата по проект „Въвеждане на иновативен модел за намаляване на количеството пластмасови отпадъци в морската среда от наземни източници“, финансиран по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2014 – 2021 г. в рамките на Програма „Опазване на околната среда и климатичните промени“. Събитието се проведе на 6 юли 2021 г. в конферентната зала на община Белослав.

Проектът се изпълнява от Община Белослав в партньорство с “Екоинвест Асетст” АД, Фондация “Зелена индустрия иновации и технологичен трансфер” и норвежката консултантска компания IDN (Интернейшънъл девелопмент Норвегия).

Общата цел е намаляване на количеството пластмасови отпадъци от наземни източници в морските води чрез прилагане на пилотен модел, част от световната система Прешъс пластикс (Prescious Plastic), за рециклиране и оползотворяване на пластмасови отпадъци в общината.

В рамките на събитието бяха представени целите на проекта, основните дейности, етапите за изпълнението и очакваните резултати.

В конференцията взеха участие представители на партньорите, изпълняващи проекта, представители на Общински съвет Белослав, Областен информационен център – Варна и представители на медиите.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)