Десетки русенци се включиха в екокампания „Да почистим Текето“

Десетки русенци се събраха тази събота в лесопарк „Липник“, за да се включат в екокампанията „Да почистим Текето“. Резултатът е чували с боклук които бяха извозени до сметището. Предложението за екокампанията бе на общинския съветник от ПП ГЕРБ Иван Иванов, който на последната сесия отправи апел към колегите си и към русенци да се включат в инициативата.

Текето е дестинация, съвсем близо до града, и тя трябва да се разработи. „Имаме нужда от чисто място за отдих, което е посещавано не само от нас, русенци, но и от стотици гости на града. Тогава спокойно ще можем да провеждаме и състезания от различен ранг“, каза още общинският съветник от ГЕРБ, който приветства десетките русенци, включили се в кампанията.

В нея участие взеха и много фирми, които помогнаха с логистика и с хора, които безрезервно  участваха в благородната инициатива.

„Благодарим на всички, които прегърнаха идеята и показаха, че милеят за община Русе не само на думи, а на дела. В тези времена след Ковид кризата, доказахме, че сме общност и можем да се обединим в каузи“, заяви на свой ред общинският ръководител на ГЕРБ Бедрос Пехливанян.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов