Само един нов случай на COVID-19 в областта за денонощие, има и един починал

Един потвърден случай на COVID-19 в областта за последното денонощие и 9 излекувани. Това обяви Регионалната здравна инспекция в Русе. Активните случаи към момента са 79, а на болнично лечение се намират 24 души, от които 8 са на интензивни грижи. Свободните легла в областта са 123 като 20 от тях са реанимационни. Заразеният е от община Русе  и с него общата бройка на диагностицирани с вируса става 14255.

По данни от Единния информационен портал регионът е на седмо място по заболеваемост в страната наравно с Велико Търново, Видин, Ловеч, Монтана, Плевен, Сливен, Търговище и Шумен. Положителни тестове не са открити в областите Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Перник, Силистра, Ямбол.

През последните 24 часа има и една починала жена от община Русе. С нея смъртните случаи на хора с доказан COVID-19 стават 905, от които 518 мъже и 387 жени. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

До момента в областта са извършени 46463 имунизации, като повторна доза са получили 21700 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил. Само за последното денонощие са поставени 277 ваксини.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)