Без починали и само един заразен с Ковид-19 в Русенско

По данни на Регионалната здравна инспекция на територията на област Русе има един нов случай на заболял от COVID-19 за изминалото денонощие. Заразеният с коронавирус е от община Русе С това общият брой на диагностицираните с вируса в Русенско става 14254. Активните случаи към момента са 88, от които 29 са хоспитализирани. От тях 12 души са на интензивни грижи.

За последните 24 часа няма нито един починал и оздравял в региона. Смъртните случаи на хора с COVID-19 с лабораторно доказан коронавирус остават 904, като от тях 518 са мъже и 386 са жени на възраст между 26г. и 98г. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

По данни от Единния информационен портал Русе е на девето място по заболеваемост в страната наравно с Габрово, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Разград , Сливен, Хасково и Шумен. Положителни тестове не са регистрирани в областите Благоевград, Велико Търново, Враца, Добрич, Кърджали, Смолян и Търговище.

До момента в областта са извършени 46186 имунизации, като повторна доза са получили 21538 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил. Само за последното денонощие са поставени 397 ваксини.

Днес и утре от 08.00 до 15.00 часа всеки ще може да се възползва от „зелен коридор“ в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в Русе.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов