За изминалото денонощие екипите на дирекцията са работили по 7 сигнала

За изминалото денонощие екипите на дирекцията са работили по 7 сигнала. Сутринта, между 07:20 и 09:10 ч., екип от ССОД – Русе е реагирал на сигнал за паднал клон на ул. Муткурова в Русе.

В 12:30 часа два екипа на Първа РСПБЗН са изпратени на сигнал за произшествие на тераса в жилище на ул. Петко Д. Петков в Русе. Първоначално подадената информация от граждани е била за експлоадирала газова бутилка, но на място пожарникарите са установили, че няма такава експлозия, а е възникнало запалване на завеси, намирали се в близост до газов котлон и при повишената температура са се спукали стъклата на остъклена тераса. Освен счупените стъкла, като щети е имало минимални поражения по самия балкон. Към момента на запалването в апартамента са се намирали обитателите му – възрастни мъж и жена, които не са пострадали, но са прегледани от екип на ЦСМП.

По същото време, от 12:30 до 12:57 ч., екип от РСПБЗН – Бяла се е отзовал на сигнал за горене в колела на ремарке на тежкотоварен автомобил, възникнало вследствие на задържали спирачни апарати. Произшествието е станало на ул. Колю Фичето в гр. Бяла. Не е имало други щети по камиона.

В 17:44 ч. служители от Втора РСПБЗН – Русе са насочени за съдействие на адрес на ул. Рига в Русе, заради горене в електрическо табло. На място е установено, че произшествието е възникнало в кухнята на ресторант. Горенето е ликвидирано с прахов пожарогасител. Нанесени са щети на ел. инсталация, тавани и стени в кухнята. Към момента на възникване на произшествието кухнята не е работила. Посетителите на ресторанта са били на маси извън заведението. Причината за инцидента е - късо съединение.

От 19:15 до 20:20 ч. екип от ССОД – Русе е посетил адрес в русенския квартал „Чародейка" за отстраняване на живак от счупен термометър. Веществото е събрано и депонирано.

За времето от 20:07 до 21:09 ч. пожарникари от РСПБЗН – Сливо поле са реагирали на сигнал за горящо стърнище в землището на с. Малко Враново. На място обаче е установено, че не става въпрос за стърнище, а горят отпадъци в нерегламентирано сметище. Ликвидирано на площ около 200 кв. м.

Вчера през деня служители от РДПБЗН отново са оказвали съдействие при издирването на изчезнал във водите на р. Дунав мъж.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)