Четири нови случая на COVID-19 в област Русе

Четири нови случая на COVID-19 и един починал в Русенска област са отчетени от Регионалната здравна инспекция в понеделник. Починал е мъж от община Русе, а заболелите са както следва- трима от община Русе и един в община Бяла. Активните случаи към момента са 84 като 44 от тях са хоспитализирани. Оздравели са 6 човека. Общо 118 са свободните легла в COVID отделенията на територията на областта, като от тях 17 са за интензивни грижи.

Общата бройка на диагностицираните с вируса в региона вече наброява 14251, от които излекуваните са 13263, а починалите 904, като от тях 518 са мъже, а 386 жени на възраст между 26 и 98 години. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Според информация от Единния информационен портал Русе се нарежда на седмо място по заболеваемост наред с Пазарджик и Плевен. Без положителни тестове за 28 юни са седем области, а именно - Добрич, Перник, Силистра, Сливен, Смолян, Шумен и Ямбол.

През последното денонощие са извършени 292 имунизации с различните препарати. С първи дози от ваксините в Русенско вече са 45368 души, а със завършен имунизационен цикъл са 21054 лица. В Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в Русе продължава „зеления коридор“. Без предварително записване на час ваксини ще бъдат поставяни там от 8.00 до 15.00 часа всеки делничен ден.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов