На Деня на Дунав наградиха деца, посветили стихове на реката

Заместник-кметът на Русе Енчо Енчев и заместник-областният управител Синан Хебибов връчиха награди на талантливите деца, участвали в конкурса за поезия „Дунав и Русе в сърцето ми“. Той е организиран от Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ).

Стихове за великата река са изпратили деца от цялата страна, включително Варна, Кърджали, Лом, Плевен и др. Третото място бе за стихотворението „Тук в Русе край реката“ на 13-годишния Георги Рашков. Второ място получи „Когато над Дунава слънцето изгрява“ на Максим Данаилов, а първото място си поделиха стихотворенията „Като талисман“ и „Обичам Русе“ на 9-годишните Ниса Зенгин от гр. Кърджали и Раяна Цигуларова от Русе.

Приветствия по случай празника отправиха директорът на дирекция "Ръководство на корабния трафик-река Дунав" в Русе инж. Валентин Христов, заместник-кметът Енчо Енчев и заместник-областните управители Синан Хебибов и Стефка Караколева.

В празненството пред Центъра за речни информационни услуги в Русе се включиха и певците от Детска вокална група „Слънце“ към Общинския детски център за култура и изкуство, танцьорите от Клуб по спортни танци „Настроение“ и Общинският духов оркестър „Биг бенд Русе“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов