Отбелязваме Националния ден на безопасността на движението по пътищата

Инициативите преминават под мотото "На пътя животът е с предимство“

Отбелязваме 29 юни – Национален ден на безопасността на движението по пътищата. На него се организират редица инициативи, които преминават под мотото „На пътя животът е с предимство“.

Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ и Сдружение „Българската петролна и газова асоциация“ обединяват усилия, за да стигнат посланията за повече безопасност и толерантност на пътя до възможно най-много хора. От 29 юни стартира кампания, в която се включват много от бензиностанциите в страната. Всеки клиент, посетил търговските им обекти, ще получава и брошура обединяваща някои от най-важните съвети за безопасност – правилно съобразяване на скоростта; без разсейване; задължително поставяне на обезопасителните колани – както от водачите, така и от пътниците; правилно возене на децата в превозните средства и др. Инициативата ще продължи в следващите месеци, когато традиционно хората предприемат повече пътувания, а информационните материали ще са съсредоточени приоритетно по основните направления за летен туризъм.

В рамките на инициативите за 29 юни, Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ съвместно с фондация „Деца на борда“ организираха и двудневно обучение за бъдещи и настоящи родители, в което обединиха най-важните съвети за безопасността на децата в автомобила.

В отбелязването на Деня се включват и редица общини, неправителствени организации и социално отговорни компании. С това се цели привличане на допълнително обществено внимание към проблемите на пътната безопасност, не само на този ден, но и през цялата година. Датата е избрана и поради факта, че сега започват месеците, в които традиционно се предприемат много пътувания и когато настъпват най-голям брой тежки пътнотранспортни произшествия. Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ се обръща с призив към всички хора – бъдете внимателни и толерантни на пътя. Никой, никога не знае кога ще попадне в инцидент – вземете всички мерки за превенция сега, защото в следващата минута може да е късно. Шофирайте така, сякаш всяко дете на пътя е Вашето!



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)